Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Putin: Η κατάσταση διεθνώς μοιάζει όπως στην έναρξη του Β” Παγκοσμίου πολέμου


«Η κατάσταση διεθνώς μοιάζει όπως στην έναρξη του Β” Παγκοσμίου πολέμου. Η Ρωσία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη επιθετική ρητορική και τις πολεμικές δράσεις του ΝΑΤΟ» είπε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια συνέλευσης στη Δούμα.

 
Putin said Russia would do what is necessary to counter NATO

Παράλληλα κάλεσε για δημιουργία ενός νέου διεθνούς συστήματος ασφαλείας ανοιχτό σε όλες τις χώρες.

«Η Ρωσία είναι έτοιμη να συζητήσει αυτό το εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα. Οι μέχρι τώρα προτάσεις έχουν μείνει αναπάντητες από τις δυτικές χώρες».

«Αλλά και πάλι όπως ήταν στην αρχή του Β” Παγκοσμίου Πολέμου, δεν βλέπουμε καμία θετική απάντηση. Αντίθετα, το ΝΑΤΟ προχωρά σε νέες ρητορικές και επιθετικές πράξεις δίπλα στα σύνορα μας».

«Σε αυτό το περιβάλλον, πρέπει να δείξουμε ειδική προσοχή στην ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της χώρας μας».
«Η τρομοκρατία έχει γίνει μεγάλη απειλή στην διεθνή ασφάλεια» είπε ο Β.Πούτιν και την σύγκρινε με την άνοδο του Ναζισμού πριν τον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Για να αντιμετωπίσει αυτή την πρόκληση η διεθνής κοινότητα πρέπει να μείνει ενωμένη και όχι χωρισμένη».

«Τι είδους μαθήματα χρειάζονται για να ξεφορτωθούμε την ιδεολογική διαφορά και τα γεωπολιτικά παιχνίδια και να ενωθούμε στη μάχη κατά της διεθνούς τρομοκρατίας. Αυτή η κοινή απειλή έχει αναδυθεί ακριβώς μπροστά μας» είπε ο Πούτιν.
«Τα ζητήματα ασφαλείας και οι διεθνείς σχέσεις είναι εξαιρετικά σημαντικά αλλά δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την οικονομία και τον πλούτο».«Αυτά είναι πράγματι πολύ πολύπλοκα και δύσκολα ζητήματα και το μέλλον της χώρας μας εξαρτάται στο πως θα τα αντιμετωπίσουμε».

Νομίζουμε ότι περιέγραψε με σαφήνεια την κατάσταση διεθνώς, Συρία, ΝΑΤΟ, Ουκρανία, Βαλτική, Μαύρη Θάλασσα, Brexit… Πλησιάζει καταιγίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου