Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Οι Ευρωπαίοι ναζιστές πήραν «το όπλο τους»

της Κατερίνας Γκαράνη
  

Το δημοψήφισμα γίνεται όπλο των ακροδεξιών πανευρωπαϊκά - Τα αυγά του φιδιού έσπασαν για το "καλό" των λαών.

Η δολοφονία της υποστηρίκτριας του Bremain Βρετανίδας βουλευτού, Κοξ, ανοίγει έναν νέο κύκλο πανευρωπαϊκά για το φτιαχτό αντίπαλο δέος της Ε.Ε που δεν είναι άλλο από τον απροκάλυπτο ναζισμό. Έχοντας γιγαντωθεί όσο ποτέ άλλοτε από το τέλος του Β' παγκοσμίου πολέμου, με δήθεν αφορμή την πολιτική λιτότητας της Ε.Ε αλλά και το προσφυγικό, τα ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης ζητούν την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων όπως αυτό της Μεγάλης Βρετανίας σε όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Στην συνάντηση των ακροδεξιών κομμάτων στην Βιέννη η αρχηγός του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, είπε: "Θέλω να ερωτηθούν όλοι οι λαοί της Ευρώπης ως προς τη σχέση τους με την ΕΕ". Με μία Γαλλία που είναι εδώ και μήνες κυριολεκτικά πεδίο μάχης εξαιτίας του νέου εργατικού νόμου που τηρεί το Ευρωπαϊκό Εργασιακό Κοινοτικό Δίκαιο, η φασίστρια πολιτικός δεν θα άφηνε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη δίνοντας το παρόν την πιο κρίσιμη στιγμή.

Αν και στους δρόμους της Γαλλίας οι διαδηλωτές είναι αριστεροί δίνοντας μάχες σώμα με σώμα με τις αστυνομικές δυνάμεις προστασίας της εξουσίας, πρέπει να σημειώσουμε ότι η αντίδραση εναντίον της ευρωπαϊκής οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής που υπερασπίζεται ο ευρωπαϊστής Ολάντ πήρε άλλη τροπή. Πολίτες ξεσηκώθηκαν χτυπώντας κατσαρόλες σε 350 πόλεις της Γαλλίας όταν απέτυχαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του συνδικάτου CGT και του υπουργού Εργασίας. Αυτό θυμίζει εποχές σε άλλα κράτη που η λιτότητα έμπαινε στην ζωή τους και που έψαχναν νέους σωτήρες να τους δώσουν την λύση. Και οι σωτήρες εμφανίστηκαν στο προσκήνιο με την σβάστικα κρυμμένη κάτω από την σημαία της χώρας που δήθεν υπερασπίζονται.

Η αρχηγός του Εθνικού Μετώπου ανέφερε πως μία έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ θα μπορούσε ίσως να αποτελέσει την αρχή μίας Ευρώπης που όποιος θέλει μένει και όποιος θέλει αποχωρεί, προσθέτοντας ότι οι Βρετανοί δεν επιτρέπεται να τιμωρηθούν για μία ετυμηγορία τους υπέρ της εξόδου από την ΕΕ, ενώ, παραπέμποντας στο γεγονός ότι η Βρετανία δεν ανήκει στη Ζώνη του Σένγκεν ούτε στην Ευρωζώνη, επισήμανε πως "η Γαλλία θα είχε ίσως πενταπλάσιους λόγους να εγκαταλείψει την ΕΕ". Η Λεπέν με αυτό τον τρόπο έβαλε τους υπερασπιστές του Brexit παραταξιακά στη ναζιστική πλευρά που εκπροσωπεί η ίδια αλλά και μιλά πλέον δημόσια ως "εκλεγμένη εκπρόσωπος" όσων αντιδρούν με την πολιτική Ολάντ χτίζοντας τοίχο σε οποιαδήποτε άλλη επιλογή υπάρχει εκτός από το φιαχτό δίλημμα: Ναζιστική Ε.Ε ή Ευρώπη των Ναζιστών.

Ο Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, αρχηγός του αυστριακού ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, που είναι δεύτερο σε δύναμη αντιπολιτευτικό κόμμα και με δημοσκοπήσεις που το φέρνουν αυτή την στιγμή ως πρώτο σε πολιτική δύναμη στην Αυστρία με πάνω από 30%, τόνισε ότι "πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις για να εμποδιστεί μία αυτοκτονία της Ε.Ε". Η στάση του Στράχε δεν είναι έξοδος των κρατών από την Ε.Ε αλλά να μεταβληθεί η Ε.Ε σε ένα ολοκληρωτικό ναζιστικό μόρφωμα χωρίς τις μάσκες της δήθεν αλληλεγγύης και ανοιχτών συνόρων για όλους, πολιτική που εκπροσωπεί η Μέρκελ, ο Ολάντ, ο Τσίπρας, ο Ρέντσι και ο Γιούνκερ.

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού εθνικιστικού AfD, Μάρκους Πρέτσελ, επισήμανε πως το "κατεστημένο" της Ε.Ε με το δίκιο του βλέπει ως "κίνδυνο" το δημοψήφισμα στη Βρετανία και πως, εάν τελικά η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ, τότε θα διαπιστώσει κανείς πως, παρά τις "Κασσάνδρες", υπάρχει ζωή και μετά την Ε.Ε.

Εκτός της Λεπέν, του Στράχε και του Πρέτσελ, στη συνέντευξη Τύπου παρευρίσκονταν αρχηγοί ή εκπρόσωποι των ηγεσιών ακροδεξιών κομμάτων από την Ιταλία, τη Βρετανία, τη Ρουμανία, το Βέλγιο και την Τσεχία.

πηγή: Στον τοίχο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου