Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Πάτα φρένο

της Κατερίνας Γκαράνη
 
auschwitz_
Χωρίς γραμμές δεν υπάρχουν όρια και χωρίς όρια δεν υπάρχει σεβασμός. Το τραγικότερο έγκλημα των ελληνικών κυβερνήσεων είναι ότι έσβησαν συνειδητά και στο όνομα της δήθεν εθνικής ομοψυχίας έναντι του τρόμου της οικονομικής καταστροφής όλες τις γραμμές. Γραμμές που διαχώριζαν την διαφορετικότητα των ιδεολογιών και την διαφορετικότητα των τάξεων. Όταν τελείωσαν με αυτά τα νοητά σύνορα άρχισαν να αποδυναμώνουν και τις χαράξεις των εθνικών συνόρων.

Δεν χρειάζεται να αλλάξεις ταμπέλα στην Μακεδονία ή στην Κρήτη και να την προσαρτήσεις σε ένα άλλο κράτος. Αποδυναμώνεις τους φύλακες-πολίτες οικονομικά, τους κάνεις μεθοδευμένα απολιτίκ, τους μετατρέπεις σε μία ομοιογενή μάζα άνευ ιδεολογικών συντεταγμένων με πρώτο μέλημα το βασικό ένστικτο της επιβίωσης και τους σώζεις βάζοντας ξένους διαχειριστές να τους πετούν ένα ξεροκόμματο επιδοτούμενο μέσω ΕΣΠΑ.

Τα σύνορα της Ελλάδας δεν υπάρχουν ουσιαστικά, αλλά μόνο στους χάρτες σαν κάτοψη σπιτιού που οι αρχιτέκτονες διαχειριστές τακτοποιούν την δική τους περιουσία κολλώντας ως ταπετσαρία τον ελληνικό λαό. Να μην πιάνει χώρο και να "δένει" με την έθνικ διακόσμηση των πραγματικών ιδιοκτητών.

Δεν υπάρχει πιο επικίνδυνη κατάσταση από την πολιτική ομοψυχία. 70 χρόνια πάλευαν όλοι οι διορισμένοι των μεγάλων παγκοσμίων δυνάμεων μέσω των κυβερνητών της χώρας, να φθάσουμε στο "εθνική ομοψυχία" και αυτό το κατάφεραν με τον πιο απλό τρόπο: Συγκυβερνήσεις διαφορετικών ιδεολογικών θεμελίων με κοινό στόχο την "εθνική κυριαρχία".

Για να έχεις όμως έθνος πρέπει να έχεις πολίτες. Για να έχεις πολίτες και όχι φοβισμένα ζώα προς σφαγή πρέπει να έχεις σκεπτόμενους ανθρώπους. Για να έχεις σκεπτόμενους πρέπει να έχεις ποιότητα μυαλών. Για να φθάσεις στην ποιότητα πρέπει να την διαχωρίσεις από την ποσότητα υλικών χειρίστης προέλευσης και μηδαμινής χρονικής διάρκειας. Για να κάνεις αυτόν τον διαχωρισμό βασικό στοιχείο είναι η ιδεολογία που σημαίνει κανόνες δράσης, ηθικής, αξιών, σκοπών με βάση πάντα το Σύνολο (ανάξιων και άξιων να αναπνέουν οξυγόνο).

Το "οι πολιτικοί είναι όλοι ίδιοι" που ακούγεται από τα στόματα των Ελλήνων είναι η νίκη των πολιτικών και κατ' έπεκταση των ξένων διαχειριστών τους. Τα κατάφεραν να είναι όλοι ίδιοι με αποτέλεσμα και οι ψηφοφόροι που τους εκλέγουν να είναι όλοι ίδιοι. Λαμόγια και εργάτες, επιστήμονες και λωποδύτες, πατριώτες και ξεπουλημένοι είναι όλοι ίδιοι. Γίναμε τελικά όλοι ίδιοι. Αλλάζουμε την ψήφο με ταχύτητα φωτός, όχι με την βάση των ηθικών γραμμών και αξιών, αλλά βάση να σώσουμε ο καθένας το τομάρι του. Έτσι λοιπόν, το σύνορο από τον ακριτικό Έβρο φθάνει μέχρι την κωλότσεπή σου. Θα τον υπερασπιστείς μόνο όσο η κωλότσεπη έχει τα προς τα ζην. Όταν αδειάσει βάζεις το "Πωλείται Έβρος" επισυναπτόμενο με το ψηφόδελτιο μέσα στην κάλπη που τυχαία θα βγάλει τα νούμερα μόνο για μια συγκυβέρνηση για την "εθνική σωτηρία"! Αν χρειαστεί να είναι αυτοδύναμη τότε τα μέλη της θα είναι προερχόμενα από όλες τις κομματικές παρατάξεις. Μένει η ταμπέλα, αλλάζει το προσωπικό αποδεικνύοντας ότι όλοι "κάνουν θυσίες" βάζοντας την δήθεν ιδεολογία στην δική τους κωλότσεπη.

Από τα αποτελέσματα των εκλογικών αναμετρήσεων των τελευταίων 5 χρόνων αποδεικνύεται ότι η μάζα δεν έχει ιδεολογικές γραμμές τουτέστιν δεν έχει και ηθικούς φραγμούς. Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος και αυτό το όπλο ξέρει να το χρησιμοποιεί μόνο αυτός που σε χειραγωγεί. Το ρόλο της σταθεροποίησης των κοινωνιών τον είχε πάντα η ιδεολογία. Αυτή ήταν που φρέναρε το φορτίο της κατρακύλας όλες τις εποχές, από άκρο εις άκρο του πλανήτη. Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα δεν έχει πλέον φρένα με αποτέλεσμα την πραγματικότητα, η οποία είναι ακόμα στην αρχή της εξέλιξής της.

Δεν πρόκειται να εκτροχιαστεί το τρένο με το όνομα Greece διότι είναι σχεδιασμένο να βρίσκεται σε ράγες από αυτούς που το κατασκεύασαν. Το περισσότερο που μπορούν να κάνουν οι εξ αποστάσεως χειριστές των γραμμών είναι να του αλλάξουν κατεύθυνση για λίγα χιλιόμετρα σε άλλες σχεδιασμένες ράγες και να το οδηγήσουν εκεί ακριβώς που θέλουν. Ποια φρένα θα το σταματήσουν αυτό; Οι ιδεολογικές γραμμές που φρέναραν επιθέσεις εναντίον του λαού έχουν γίνει ομοιογενείς γραμμές που πάνω τους κυλάει το τρένο.

Το έγκλημα που έγινε στην Ελλάδα δεν ήταν οικονομικό, ήταν πολιτικό. Σωστά το στρέφει το τιμόνι η σημερινή κυβέρνηση κάνοντας την οικονομική κρίση πολιτική κρίση. Σωστά κόβει το σύνορο της Ελλάδας και συνεχίζει το ταξίδι της πολιτικής κρίσης με αφετηρία την Ελλάδα ως πανευρωπαϊκό θέμα πατώντας στις πανευρωπαϊκές γραμμές που οδηγούν όλα τα τρένα στον τελικό σταθμό των "κοινών" αποφάσεων.

Εκεί που θα γίνει η τελική πράξη της "Ευρωπαϊκής Ομοψυχίας". Θα είμαστε όλοι ίδιοι, όλοι φίλοι, όλοι σύμμαχοι χωρίς τον φόβο κανενός ιδεολογικού φρένου που θα οδηγούσε την κατάσταση στην κακιά λέξη: Εθνική συνείδηση. Δεν θα υπερασπιζόμαστε εμείς τα σύνορα. Θα το κάνουμε όλοι μαζί ευρωπαϊκά και ομόψυχα χαρακτηρίζοντας τις όποιες φωνές αντίδρασης ως ναζιστικές και αντιδημοκρατικές.

Έτσι πέφτουν τα σύνορα των χωρών. Τόσο εύκολα και τόσα αναίμακτα χωρίς καμία ιδεολογία να τα φρενάρει στον δρόμο του ολοκληρωτισμού. Αυτός είναι πλέον η μόνη ιδεολογία υπέρ κοινών οικονομικών συμφερόντων και όχι υπέρ κοινωνικών δικαιωμάτων. Γι' αυτό ο ολοκληρωτισμός, όπως ο ναζισμός δεν ήταν ποτέ ιδεολογικό κίνημα παρά μόνο σύστημα οικονομικών συμφερόντων. Τις ιδέες τις γεννούν οι λαοί, τα συστήματα οι συντεχνίες των εξουσιών.

Μόνο κάτι κομματικές φωνές εκμεταλλευόμενες τις ιδεολογίες, για το θεαθήναι συνεχίζουν να δίνουν μάχες μέσω δελτίων τύπων αποδεικνύοντας ότι ο λαός είναι και για αυτούς, ότι είναι και για τους υπόλοιπους. Δέκτης μηνυμάτων και όχι πομπός αποφάσεων.

Όλοι ίσοι θα είμαστε, όλοι ίδιοι θα είμαστε. Όσο για τους αδιόρθωτους ιδεολόγους που θα συνεχίζουν να τραβούν γραμμές θα συνεχίζουν τις τραβούν μετρώντας με αυτές τις ημέρες φυλάκισης στα τσιμεντένια κελιά ιδεολογικών κρατουμένων φτιαγμένα με αμερικάνικα υλικά και με ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου