Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Μόνο το 31% των Ελλήνων είναι θετικό για την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Ευρωβαρόμετρο
  

Μόνο το 31% των Ελλήνων είναι θετικό για την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ο μέσος όρος στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις χώρες του μπλόκ,
  ανέρχεται σε 53%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Ευρωβαρόμετρου.


Συνολικά 31% των Ελλήνων είναι θετικοι για την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο είναι το χαμηλότερο μεταξύ των κρατών μελών, όπως έδειξε η 
δημοσκόπηση  του Ευρωβαρόμετρου.
Ο μέσος όρος στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο μπλοκ ανέρχεται σε 53 τοις εκατό. 
Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι η ένταξη στην ΕΕ είναι κερδοφόρα για τις χώρες τους και υπάρχουν περισσότερα θέματα που ενώνουν τις χώρες της ΕΕ, από τα προβλήματα που μπορεί να οδηγήσουν σε διάλυση του μπλοκ. 
Η υψηλότερη υποστήριξη για το μπλοκ είχε καταχωρηθεί στο Λουξεμβούργο, την Ιρλανδία, την Ολλανδία και τη Γερμανία με πάνω από το 70 τοις εκατό των ανθρώπων θετικά την αξιολόγηση της ένταξης στην ΕΕ. 
Την ίδια στιγμή, σε καμία χώρα της ΕΕ δεν δήλωσε πάνω από το 50 τοις εκατό των ερωτηθέντων, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση κινείται σε σωστή κατεύθυνση. 
Η υψηλότερη στήριξη για την πολιτική της ΕΕ καταγράφηκε στην Ιρλανδία (50 τοις εκατό) και στο Βέλγιο (46 τοις εκατό). Οι άνθρωποι στην Ελλάδα, τη Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία αποδείχθηκε ότι ήταν οι πιο δυσαρεστημένοι με την πολιτική της ΕΕ με λιγότερο από το 20 τοις εκατό των ερωτηθέντων να εγκρίνουν την πολιτική πορεία του μπλοκ. 
Η δημοσκόπηση διεξήχθη μεταξύ 24 Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου, σε δείγμα  27.700 άτομων ηλικίας από15 ετών και πάνω ναέχουν λάβει μέρος σε αυτό.

πηγή: sputniknews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου