Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016

Ισραηλινή Ομάδα Προβληματισμού: Μην Καταστρέψτε τον ISIS! Είναι ένα "χρήσιμο εργαλείο" κατά του Ιράν, της Χεζμπολάχ και της Συρίας

του Ben Norton
 


Σχόλιο του blog:

Πως λέγεται όταν ο άλλος στο παραδέχεται μπροστά στα μούτρα σου ότι ο ISIS εξυπηρετεί Σιωνιστικά σχέδια κι εσύ επιμένεις ότι αυτά είναι αντισημιτική προπαγάνδα και συνωμοσιολογία?
frixos

Σύμφωνα με μια "δεξαμενή σκέψης" που κάνει σύμβαση εργασίας για το ΝΑΤΟ και την ισραηλινή κυβέρνηση, η Δύση δεν θα πρέπει να καταστρέψει ISIS, την ισλαμιστική εξτρεμιστική ομάδα που διαπράττει γενοκτονία και εθνοκάθαρση των μειονοτικών ομάδων στη Συρία και το Ιράκ.

Γιατί; Το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος "μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στην υπονόμευση" του Ιράν, της Χεζμπολάχ, της Συρίας και της Ρωσίας, υποστηρίζει ο διευθυντής της ''δεξαμενής σκέψης".

«Η συνεχιζόμενη ύπαρξη IS εξυπηρετεί ένα στρατηγικό σκοπό», έγραψε ο Efraim Inbar στο έγγραφο  "Η καταστροφή του ισλαμικού κράτους είναι ένα στρατηγικό λάθος», ένα
έγγραφο που δημοσιεύθηκε στις 2 Αυγούστου.
Με τη συνεργασία με τη Ρωσία για την καταπολέμηση της γενοκτόνου εξτρεμιστικής ομάδας, οι Ηνωμένες Πολιτείες διαπράττουν μια «στρατηγικό τρέλα» που θα «ενισχύσει την εξουσία του άξονα Μόσχας-Τεχεράνης-Δαμασκού," υποστήριξε ο Inbar, υπονοώντας ότι η Ρωσία, το Ιράν και τη Συρία σχηματίζουν μια στρατηγική συμμαχία για να κυριαρχήσουν στη Μέση Ανατολή.

«Η Δύση θα πρέπει να επιδιώξει την περαιτέρω αποδυνάμωση του ισλαμικού κράτους, αλλά όχι την καταστροφή του", πρόσθεσε. "Ένα αποδυναμωμένο IS είναι προτιμότερο από ένα κατεστραμμένο."

Ο Inbar, σημαίνων Ισραηλινός ακαδημαϊκός, είναι ο διευθυντής του Begin-Sadat Κέντρου Στρατηγικών Μελετών, μια "δεξαμενή σκέψης'' που παραδέχεται ότι αποστολή του είναι να προωθήσει μία «ρεαλιστική, συντηρητική, και Σιωνιστική ατζέντα στην αναζήτηση για την ασφάλεια και την ειρήνη στο το Ισραήλ."

Η ''δεξαμενή σκέψης'', γνωστή με το ακρωνύμιο BESA, συνδέεται με το Πανεπιστήμιο Bar Ilan του Ισραήλ και έχει υποστηριχθεί από την ισραηλινή κυβέρνηση, την Μεσογειακή Πρωτοβουλία του ΝΑΤΟ, την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισραήλ και το Συμβούλιο Carnegie για τη Δεοντολογία στις Διεθνείς Σχέσεις.

Η BESA αναφέρει επίσης ότι «διεξάγει εξειδικευμένη έρευνα βάση συμβολαίου που έχει με το Ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών και Άμυνας, καθώς και με το ΝΑΤΟ."

Στο έγγραφό του, ο Inbar πρότεινε, ότι θα ήταν μια καλή ιδέα να παρατείνει τον πόλεμο στη Συρία, που έχει καταστρέψει τη χώρα, σκοτώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και εκτοπίζοντας περισσότερο από το ήμισυ του πληθυσμού.


πηγή: globalresearch.ca

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου