Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016

Έλληνας περιέγραψε τις εξελίξεις 2 μέρες πριν (video)

 Δημήτρης Κιτσικης 

Κορυφαίος στρατηγικός αναλυτής σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Δημήτρης Κιτσίκης, με ρίζες από το Ηράκλειο από την πλευρά της μητέρας του, είχε προβλέψει σε άρθρο του τις εξελίξεις στην Τουρκία δύο μέρες πριν συμβούν. Ο κ. Κιτσίκης είχε φιλοξενηθεί στην εκπομπή Αντιθέσεις της ΚΡΗΤΗ TV λίγους μήνες πριν.
Δείτε το κείμενο του κορυφαίου αναλυτή και το βίντεο:
Για τον Ερντογάν, το 2013 παραμένει το έτος όπου ο κύβος ερρίφθη. Έκτοτε σύρεται προς τον θάνατο μέσω εκτελέσεως. Έτσι εφθάσαμε στο 2016 και διαισθάνεται ότι είναι η τελευταία του χρονιά πριν από τον μαρτυρικό θάνατό του. Το απεφάσισαν οι ΗΠΑ.
Σε τί έφταιξε και ήνοιξε τον λάκκο στον οποίο θα πέση; Η Τουρκία του Κεμάλ, από το 1923 έως την άνοδο στην αρχή του Ερντογάν, αντεπροσώπευε το δυτικό εκκοσμικευμένο μοντέλο για όλην την Ανατολή. Ο τουρκικός στρατός, μέσω του κεμαλικού εθνικισμού εκράτη υπό έλεγχο τα θρησκευόμενα μουσουλμανικά πλήθη ανατολικά της Άγκυρας σε μία επισφαλή εδαφική ενότητα που ηυρίσκετο μονίμως υπό αμφισβήτηση από τους Κούρδους, ήδη από συστάσεως της Τουρκικής Ρεπούμπλικας το 1923.
Αυτός ο κεμαλικός εθνικισμός ηνόχλη βεβαίως σφόδρα την γείτονα Ελλάδα, η οποία λόγω της φοβερής ήττας που είχε υποστή η Αθήνα το 1922 και παρά τις προσπάθειες του Μεσοπολέμου Βενιζέλου- Ατατούρκ ελληνοτουρκικής συνομοσπονδίας, είχε πνευματικά ξεσαλώση και ωνειρεύετο, τελείως ανεδαφικά, ότι πάλι με χρόνους και καιρούς, πάλι δικά μας θάναι.
Οι ισλαμικοί τουρκικοί κύκλοι ανατολικά της Άγκυρας, συμπεριλαμβανομένων και των μουσουλμανικών κουρδικών κύκλων, δεν ησύχαζαν και δεν ηδύναντο να χωνέψουν την κατάργηση του Χαλιφάτου από τον Κεμάλ στις 3 Μαρτίου του 1924. Εξεμεταλλεύθησαν το γεγονός ότι η Τουρκία που είχε γεννηθεί το 1923 είχε υποχρεωθή να επιβάλει την ενότητα του χώρου της Μικρασίας που ο Κεμάλ είχε περισώσει από την καταρρέουσα Οθωμανική Αυτοκρατορία, μέσω μονοκομματικού ολοκληρωτικού καθεστώτος με την υποστήριξη των Μεγάλων Δυνάμεων.
Το κεμαλικό στρατιωτικό καθεστώς είχε φθάσει το 2002 σε παρακμή, αδυνατώντας να κρατήσει περαιτέρω την ενότητα του χώρου. Μία μέση λύση που υποστηρίχθηκε από τους Αμερικανούς, ήταν να δοθεί η εξουσία στον μετριοπαθή ιμάμη Φετουλλάχ Γκιουλέν με καθεστώς Ερντογάν από το 2003, συνέχεια του μετριοπαθούς ισλαμιστού προέδρου Οζάλ, ώστε να διατηρηθεί η ενότητα της Ρεπούμπλικας, δίδοντας αυτονομία στους Κούρδους και αυξημένη ελευθερία στις μειονοτικές θρησκείες της Ελληνωρθοδοξίας, Αρμενωρθοδοξίας και εβραϊσμού.
Από το 2003 έως το 2013 το εγχείρημα επέτυχε με την υποστήριξη του Γκιουλέν, του Φαναρίου και των Κούρδων και υπουργού, κατόπιν πρωθυπουργού του πρώην φοιτητού μου Νταβούτογλου. Ήδη όμως η απαραίτητη υποστήριξη στο καθεστώς του Ισραήλ είχε διαταραχθεί από τα εντεινόμενα κρούσματα ισλαμισμού του οπαδού των Αδελφών Μουσουλμάνων Ερντογάν.
Ο Ερντογάν επίστευσε το 2013 ότι είχε έλθει η στιγμή να ξεδιπλωθή ως ανεξάρτητος Κάστρο. Τότε η Αμερική εκατάλαβε ότι είχε ξεσαλώσει και εζήτησε από τον Γκιουλέν, και αργότερα από τον πρωθυπουργό Νταβούτογλου, να αποβιβασθούν από το πλοίο του Ερντογάν που η Ουάσιγκτον είχε αποφασίσει να βουλιάξει.
Από το 2013 έως σήμερα η ναυαρχίδα Ερντογάν κάνει νερά και είναι πλέον έτοιμη να βυθισθεί. Ο πανικός που είχε πιάσει τον Ερντογάν μήπως το προσωπικό του τέλος ομοιάσει με αυτό του Καντάφι, ιδίως εάν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, αντί του Τραμπ, η παράφρων εγκληματίας πολέμου, Χίλλαρυ Κλίντον, υπεύθυνη της σφαγής του Καντάφι, του φέρνει κρύο ιδρώτα και τον ωθεί σε ασυνάρτητους ελιγμούς, ξανασυνδέοντας το σκάφος του με το Ισραήλ και την Ρωσία, κόβοντας τους δεσμούς με το Ισλαμικό Χαλιφάτο, ενώ συνάμα κάνει ισλαμική κατάληψη της Αγιάς Σοφιάς ως αντιπερισπασμό, για να κρατήσει στο στρατόπεδό του τους Τούρκους μουσουλμάνους της Ανατολής, δυσαρεστημένοι από την κυβερνητική αποκατάσταση των σχέσεων με το Ισραήλ.
Χαμένος κόπος. Ο Ερντογάν είναι τελεσίδικα καταδικασμένος σε θάνατο. Αυτό δεν σημαίνει βεβαίως ότι το κρατίδιο των Αθηνών θα δυνηθή να επωφεληθεί από την τραγωδία της γείτονος χώρας. Το Αιγαίο έχει καταστή ένα θαλάσσιο κενό που περιμένει να καλυφθεί από τις Μεγάλες Δυνάμεις, Αμερική ή Ρωσία ή και οι δύο μαζί, σε μια Νέα Γιάλτα. Όσο για την Κίνα, αυτή δε θα προφτάσει να κατακτήσει μέσω του Πειραιώς την ψυχορραγούσα Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρέπει να περιμένει την τελική αναμέτρηση με την Αμερική, γύρω στο 2030.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ της ΚΡΗΤΗ TV, στην οποία είχε φιλοξενηθεί ο κ. Δημήτρης Κιτσίκης λίγους μήνες πριν:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου