Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Περί υποψηφιότητας της κυρίας Βαλαβάνη.

του Κώστα Σταθόπουλου
Ελπίζω να μην ενοχλώ......
Η κυρία Βαλαβάνη δεν ήταν Στον Σύριζα, όταν μερικές ημέρες μετά της εκλογές προσελήφθη ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος η εταιρεία Lazard;
Η εταιρεία που είχε προσλάβει παλαιότερα ο Γεώργιος Παπανδρέου, που βρίσκεται πίσω από κάθε δικτατορία και λουτρό αίματος παγκοσμίως; 
Η κυρία Βαλαβάνη δεν συμμετείχε στο κυβερνητικό σχήμα όταν προσελήφθη η κυρία Παναρίτη, υπάλληλος της παγκόσμιας τράπεζας και πρώην υπάλληλος του Γεώργιου Παπανδρέου, η οποία δήλωσε ευθαρσώς μέσα στην Ελληνική βουλή: Είμαι Αμερικανίς όχι Ελληνίς; 
Η κυρία Βαλαβάνη δεν συμμετείχε εκουσίως ή ακουσίως στις υποτιθέμενες εξάμηνες διαπραγματεύσεις;

Η κυρία Βαλαβάνη μετά την παραίτησή της, δεν θα μπορούσε να συμμετάσχει σε κάποιο 'αντιμνημονιακό ' σχήμα; Εφόσον πίστευε και πιστεύει στην πάλη για την ελευθερία, αυτή η πάλη συνοδεύεται υποχρεωτικά, από βουλευτική καρέκλα; 
Ο αγώνας δεν μπορεί να γίνει μέσα από τον λαό και τα κινήματά του, που τόσο υπερασπίζεται; 
Εδώ αξίζει να σημειωθεί, πως δεν μιλάμε για κάποιο τυχαίο πρόσωπο. Θα μπορούσε ως επώνυμη, να οργανώσει-ξεσηκώσει-αφυπνίσει, μεγάλες μάζες του λαού. Αυτό όμως χρειάζεται κουράγιο, υπομονή και πάνω απ' όλα να απαρνηθείς την υψηλή μισθοδοσία, απολαβές, μπόνους , παροχές και το ισχυρότερο ατού, την βουλευτική ασυλία.{Τα ίδια εννοείται ισχύουν για την αρχηγό Ζωίτσα}.

Κάθε παράγραφος του βιογραφικού της την ενοχοποιεί :
...............................συμμετείχε σε όλους τους μεταπολιτευτικούς αγώνες και χρημάτισε μέλος του Γραφείου και της Γραμματείας του ΚΣ της ΚΝΕ και αν. μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, απ’ το οποίο αποχώρησε το 1989 (κυρίως λόγω της συμμετοχής του στην κυβέρνηση Τζαννετάκη).
Η συμμετοχή ,του κόμματός της σε μια 'δεξιά' κυβέρνηση, στάθηκε ικανή να τη εκδιώξει . Η συμμετοχή στο σφαγείο της Ε.Ε δεν σημαίνει τίποτε; Οι αυτοκτονίες δεν συγκινούν τους κοινωνικούς επαναστάτες;
................................Στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης συμμετέχει η Νάντια Βαλαβάνη, η οποία ως αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, θα έχει ρόλο διαπραγματευτή στις συζητήσεις με την τρόικα.
................................Η Νάντια Βαλαβάνη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 16 Αυγούστου 1954. Είναι συγγραφέας και οικονομολόγος, πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρωτοεκλέχτηκε βουλευτής Β’ Αθηνών στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 και επανεξελέγη στις εκλογές του 2015.
Οικονομολόγος, από αυτούς με το κιλό που γνωρίζουμε πως παίρνουν τα 'πολιτικά' πτυχία. Εξ άλλου αν διαβάσει κανείς το βιβλίο της (εκδόθηκε πριν πολιτευτεί),η αρπαγή της Ελλάδας, εξηγεί αυτά που ακριβώς έπρεπε να υπερασπιστεί ,αλλά δεν το έκανε .
...................................Είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης. Από το Μάρτιο 2014 είναι Υπεύθυνη Εξωτερικής Πολιτικής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Εδώ τι να σχολιάσει κανείς; Το ξεπούλημα της εθνικής κυριαρχίας, την λεηλασία των αποθεματικών των ταμείων ή την δημιουργία swap, (έσοδα από μελλοντικά κέρδη),που υπέγραψαν μόλις πήραν την εξουσία;
..................................Από τα 18 της συμμετείχε στο μαζικό και στο παράνομο αντιδικτατορικό κίνημα (ΑντιΕΦΕΕ-ΚΝΕ). Συνελήφθη το Φεβρουάριο 1974 και μετά από πολύμηνη ανάκριση παραπέμφθηκε στο Ειδικό Στρατοδικείο με τον α.ν.509, κατηγορούμενη κυρίως για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Αποφυλακίστηκε από τις Φυλακές Κορυδαλλού με την κατάρρευση της χούντας τέλος Ιουλίου 1974.
Πως τα κατάφερε τελικά μία ομάδα φοιτητών ,να αναρριχηθεί στην εξουσία, εξαργυρώνοντας το πολυτεχνείο, καπελώνοντας την μεγάλη μάζα των αγωνιστών εκείνων, που κανείς δεν τους θυμάται πλέον, εξηγεί και την μετέπειτα συμπεριφορά και το ξεπούλημά τους σε κάθε είδους δωροδοκία.
Όταν κάνεις κουβέντα με κάποιους 'αριστερούς' για πατρίδα και σημαία,(σιχαίνομαι τον εθνικισμό), απαντούν θυμίζοντάς μου τους εφοπλιστές και τα βαπόρια τους με σημαία ευκαιρίας. Κατά πως βολεύει. Κάτω από αυτή όμως τη σημαία και μέσα σε αυτήν την πατρίδα, μεγαλώνουν, αποκτούν δικαιώματα, εργάζονται, μεταλαμπαδεύουν ελεύθεροι τις όποιες ιδέες και διεκδικήσεις τους.
Δεν θα αναλωθούμε να εξηγήσουμε τις διαφορές :Έθνους -πατρίδας-κράτους. Τα έχουν εξηγήσει ήδη με την στάση τους οι 'φιλήσυχοι ' και 'μορφωμένοι' αριστερόστροφοι κοχλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου