Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Global Research: Μήπως η προοπτική της "πυρηνικής τρομοκρατίας" στο Λονδίνο, το Παρίσι ή τη Νέα Υόρκη, σας τρομάζει;

του Anthony Bellchambers  
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ  Μπαράκ Ομπάμα χαρακτηρίζει την πυρηνική  τρομοκρατία ως την "πιο σημαντική απειλή για την εθνική ασφάλεια που αντιμετωπίζουμε".

Στην πρώτη ομιλία του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι «Μόνο ένα πυρηνικό όπλο να εκραγεί σε μια πόλη - είτε πρόκειται για τη Νέα Υόρκη ή τη Μόσχα, το Τόκιο ή το Πεκίνο, το Λονδίνο ή το Παρίσι - θα μπορούσε να σκοτώσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους».
Θα «αποσταθεροποιήσουν την ασφάλειά μας, τις οικονομίες μας, και τον κανονικό τρόπο ζωής μας». 

Η κορυφαία τριάδα σε πυρηνικά οπλοστάσια των όπλων μαζικής καταστροφής βρίσκεται σε:
  • Ρωσία  ( 8000 )?  ΗΠΑ  ( 7000 ) και  το Ισραήλ  ( 400 )*
Η 2η τριάδα σε πυρηνικά οπλοστάσια των όπλων μαζικής καταστροφής βρίσκεται σε:

  • Γαλλία (300)?  Ηνωμένο Βασίλειο (200+) και την Κίνα  (250)

Η 3η τριάδα σε πυρηνικά οπλοστάσια των όπλων μαζικής καταστροφής  βρίσκεται σε:

  • Πακιστάν  ( 100+ )?  Ινδία  ( 100+ ) και  Β.Κορέα  ( 5+ )

Τα κύρια χωρίς Πυρηνικά όπλα μέλη (του ΟΗΕ) είναι:
Γερμανία, την Ιαπωνία, την Ιταλία, την Ισπανία, τον Καναδά, την Αυστραλία, το Ιράν καθώς και τη Σαουδική Αραβία  και τα 150+ άλλα μέλη του ΟΗΕ.

Από τα έξι της 1ης  και της 2ης  τριάδας με πυρηνικά όπλα κράτη μόνο ένα, το Ισραήλ, έχει αδήλωτο πυρηνικό οπλοστάσιο  και αρνείται να επικυρώσει τη Συνθήκη Μη Διάδοσης των Πυρηνικών Όπλων (NPT). Επιπλέον, αυτά τα όπλα μαζικής καταστροφής (του Ισραήλ), δεν υπόκεινται στην έκθεση και επιθεώρηση από τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας, όπως είναι αυτά των άλλων μεγάλων πυρηνικών δυνάμεων.
Αυτό ισχύει επίσης και για τις τρεις χώρες της 3ης  κατηγορίας πυρηνικών κρατών.


Και αυτό είναι δύσκολο να το δεχτεί η Ευρώπη , διότι η πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση του κάθε ανεξάρτητου εθνικού κράτους πρέπει να είναι πάντα η επιβίωσή του, δηλαδή η ασφάλεια των ανθρώπων του και τα σύνορά του.

Με την σιωπηρή αποδοχή του status quo,  σε σχέση με τα πυρηνικά όπλα μαζικής καταστροφής, η Ευρωπαϊκή Ένωση παραιτείται απο την πρωταρχική ευθύνη της, να εξασφαλίσει την ασφάλεια και τη φύλαξη των συνόρων της και των 500 εκ. κατοίκων στα 28 κράτη μέλη της.

Όσο περισσότερο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση ανοχής, τόσο πιο βαθιά θα είναι η ενδεχόμενη απειλή και τόσο μεγαλύτερο θα είναι το κόστος για την αντιμετώπισή της.

Η μόνη απάντηση είναι να εφαρμόσει οικονομική πίεση για να εξασφαλιστεί η συμμόρφωση με αυστηρές προθεσμίες, για αυτά τα πυρηνικά κράτη, τα οποία απολαμβάνουν σήμερα απεριόριστη πρόσβαση στην ευρωπαϊκή ενιαία αγορά, αλλά αρνούνται να συμμορφωθούν με τις διεθνείς συμφωνίες και συμβάσεις που έχουν θεσπιστεί για την αποτροπή του πολέμου και τη διασφάλιση της ειρήνης.

Σημείωση: Οι αριθμοί των όπλων μαζικής καταστροφής που αναφέρονται για κάθε κράτος με πυρηνικά όπλα είναι μια προσέγγιση της μέγιστης εκτιμώμενης, από αξιόπιστες επιστημονικές πηγές

Copyright © Anthony Bellchambers , Global Research, 2016
Για την μετάφραση - απόδοση: " frixos"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου