Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Η Τουρκική κρατική κτηνωδία συνεχίζεται σε βάρος των αμάχων.

Αυτό που βλέπετε δεν είναι  Συρία, είναι μία υποψήφια χώρα για την  ΕΕ, μια χώρα του ΝΑΤΟ, που βομβαρδίζει τον "δικό της" λαό! Μια χώρα που η "δική"μας κυβέρνηση συζητάει και συμφωνεί μαζί της.
Έχει αναφερθεί ότι τουλάχιστον 50 άτομα τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμούς από τις τουρκικές κρατικές δυνάμεις σήμερα στην περιοχή Sur του Αμέντ (Ντιαρμπακίρ).
 

Η σε 24ωρη βάση πολεμική πολιορκία της ιστορικής περιοχής του Sur βρίσκεται στην 97η μέρα της, καθώς εκατοντάδες άμαχοι παραμένουν παγιδευμένοι και σε άμεσο κίνδυνο.


Ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) στο Αμέντ, Sibel Yigitalp που βρίσκεται στο Δημαρχείο του Sur , δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης, «Ο ήχος των εκρήξεων μπορεί να ακουστεί από εδω πού είμαι. Οι άμαχοι παγιδευμένοι μέσα, μας τηλεφώνησαν και μας είπαν ότι τουλάχιστον 50 άτομα τραυματίστηκαν. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν παιδιά και έγκυες γυναίκες μεταξύ των τραυματιών. Το έχουμε κοινοποιήσει σε όλους τους δημόσιους φορείς. οι τραυματίες έχουν ανάγκη να μεταφερθούν αμέσως στο νοσοκομείο. "

Σε ένα ξεχωριστό μήνυμα προς τον Yigitalp κάτοικος της Sur γράφει: Η κατάσταση είναι σοβαρή. Υπάρχουν πέντε πτώματα μαζί μας σε ένα πολύ μικρό υπόγειο. Υπάρχουν άνθρωποι παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια σε τρία σημεία, δεν μπορούμε να τους βγάλουμε έξω. Ακόμα κι αν έρθουν ασθενοφόρα δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι για να τους μεταφέρουν. Υπάρχουν μόνο επτά άνθρωποι που είναι συνειδητή. Μία αντιπροσωπεία θα πρέπει να εισέρθει στην Sur επειγόντως.

ΟΙ δυνάμεις καταστολής του Τουρκικού κράτους γύρισαν πρόσφατα την προσοχή τους στο Sur μετά την οδυνηρή σφαγή που διέπραξαν στην Cizre για μια περίοδο δύο εβδομάδων, τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο. Τουλάχιστον 178 παγιδευμένοι άνθρωποι εκτελέστηκαν και κάηκαν ζωντανοί σε τρεια υπόγεια, καθώς και εκατοντάδες περισσότεροι σε ολόκληρη την πολιορκούμενη περιοχή.

Παρά τις εκκλήσεις από τους βουλευτές του HDP σε διεθνείς οργανισμούς, ο ΟΗΕ και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την σφαγή και την καταστροφή της Cizre, η οποία έχει χαρακτηριστεί από οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία ως «γενοκτονία», την αγνόησαν παντελώς. Οι φόβοι αυξάνονται ότι το ίδιο θα συμβεί στην Sur καθώς οι κρατικές δυνάμεις συνεχίζουν να βομβαρδίζουν την περιοχή, χωρίς διάκριση μεταξύ αμάχων και ενόπλων μαχητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου