Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Οι πολίτες της Raqqa (πρωτεύουσα ISIS ) διαδηλώνουν υπέρ του Συριακού στρατού. Το τέλος του Ισλαμικού κράτους ειναι κοντά.



Ένας μεγάλος αριθμός των αμάχων έσπευσαν στους δρόμους της Raqqa, όπου πραγματοποιήθηκε μια μαζική διαδήλωση για την υποστήριξη των συριακών ενόπλων δυνάμεων για τις νίκες τους εναντίον των τρομοκρατικών ομάδων σε όλη τη χώρα, ειδικά στην Ανατολική και Βορειοανατολική εδάφη.

Στην Raqqa (πρωτεύουσα ακόμα του ISIS) οι πολίτες ύψωσαν τη σημαία της Συρίας σε τουλάχιστον πέντε γειτονιές της αλ-Dareiyeh, αλ-Ramileh, αλ-Ferdows, αλ-Ajili και αλ-Μπάκρι και βγήκαν στους δρόμους του Tal Abyadh και αλ-Μανσούρ φωνάζοντας συνθήματα υποστήριξης για το συριακές ένοπλες δυνάμεις.

Ρεπορτάζ αναφέρει την Παρασκευή ότι οι συνεχείς νίκες του Συριακού στρατού και η λαοφιλής πρωτοβουλία του για δημιουργία συμμαχίας εναντίον των ισλαμιστικών ομάδων στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας Χαλέπι και το βορειοανατολικό τμήμα της επαρχίας Χάμα απειλούν σοβαρά την αυτοαποκαλούμενη πρωτεύουσα ISIL της Raqqa.




«Από τον Οκτώβριο του 2015, ο συριακός στρατός έχει απελευθερώσει περίπου 50 χωριά στο ανατολικό Χαλέπι κατά τη διάρκεια επίθεσης που σταμάτησε το ISIL που πολιορκούσε την αεροπορική βάση  Kuweires », δήλωσαν οι πηγές.

"Επιπλέον, οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει κατά μήκος του M45-εθνική οδός (Χάμα για να Raqqa) και έφθασε στη δυτική πλευρά της επαρχίας Raqqa. Εν τω μεταξύ, Κούρδοι μαχητές του Λαϊκού Μονάδες Προστασίας (YPG) και των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας (SDF) έχουν αναλάβει τον αυστηρό έλεγχο της βόρειας περιοχής της επαρχίας Raqqa, "προσθετουν οι πηγές.

Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη την πλεονεκτική θέση του συριακού στρατού και των συμμάχων του, το χαλιφάτο είναι πιθανό να σβηστεί ολοκληρωτικά από τον χάρτη στο Ιράκ και τη Συρία.

αρχική πηγή: FARS News
επιμέλεια μετάφραση κειμένου: frixos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου