Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ 2016

του Γιώργου Παππά   

Όσο κι αν σου προξενεί τρόμο, έχεις βρεθεί στην Ελλάδα του 2016, σ ένα από τα επικίνδυνα κι αφιλόξενα μέρη του πλανήτη. Μνημόνια, εφορίες και πεθερές παραμονεύουν σε κάθε σου βήμα. Αλλά σε θέλω θαρραλέο. Δεν είσαι τυχαίος. Έχεις περάσει δοκιμασίες που μπροστά τους οι άντρες των κορυφαίων ειδικών δυνάμεων της Γης θα νιαούριζαν απελπισμένα. Έχεις επιβιώσει απ τον Τιτανικό του GAP, έχεις σωθεί παρά τρίχα απ την ανάπτυξη του Χοντρού με τον Στραβό, έχεις από θαύμα γλυτώσει από την ελπίδα του Γελαστού Παιδιού..Αυτός ο οδηγός ίσως σου φανεί χρήσιμος για τον τέταρτο γύρο που έρχεται, κι αν τα καταφέρεις και τώρα, πας για το χρυσό στην Επιβίωση ή πας για παρουσιαστής του δελτίου καιρού στο Star..
Οι συμβουλές που ακολουθούν μπορεί να είναι γραμμένες με χιουμοριστικό ύφος, είναι όμως πέρα για πέρα αληθινές και δοκιμασμένες..

1. Κάνε συχνά την προσευχή σου. Μην περιμένεις τελευταία στιγμή ν αποκαταστήσεις τις Σχέσεις σου Με Το Μεγαλοδύναμο, κι όχι κλεψίματα απ τα γνωστά σου, ξέρεις εσύ, «τα λέω στην εικόνα»… Χρειάζεσαι ξεγυρισμένες Εξομολογήσεις σε Πνευματικό, γιατί έτσι πως ήρθαν τα πράγματα, αν δε Βάλει Το Χέρι Του Ο Ύψιστος δεν σε βλέπω καλά.

2. Κλείσε την τηλεόραση.

3.Εγώ σου γράφω να κλείσεις την τηλεόραση κι εσύ με γράφεις κανονικά και μυαλό δε βάζεις..Ακόμα κι αν δε βλέπεις ειδήσεις αλλά βλέπεις παιδικά, Σουλειμάν και teleshoping, ακόμα κι αν την αφήνεις ανοιχτή σαν χαλί, κουρελού ή μοκέτα από κάτω, η τηλεόραση σε κάνει παθητικό δέκτη και σου περνά υποσυνείδητα μηνύματα που όσο υποψιασμένος κι αν είσαι δε μπορείς να τα καταλάβεις. Κλείνοντας την θα γίνεις πιο δραστήριος και υγιής να είσαι σίγουρος.

4.Μη στεναχωριέσαι για προβλήματα που λύνονται ή δε λύνονται. Η στεναχώρια φέρνει χειρότερη μιζέρια απ ότι η φτώχεια, κι επειδή στο δεύτερο είσαι πλούσιος,

δε χρειάζεται να προσθέτεις κι άλλα θανατηφόρα προβλήματα όπως το άγχος στη ζωή σου και να καταστρέφεις την υγεία σου. Αν γίνεις περισσότερο παρατηρητικός, όλοι και όλα προσπαθούν να σε αγχώσουν, άλλοι γιατί έτσι νιώθουν οι ίδιοι καλύτερα, άλλοι γιατί ακριβώς έχουν σκοπιμότητα, επειδή όντας αγχωμένος δε μπορείς να σκεφτείς καθαρά και να δώσεις τις κατάλληλες λύσεις στα προβλήματά σου.

5.Διάβασε! Το διάβασμα όχι μόνο θα σου ανοίξει νέες εγκεφαλικές διαδρομές και θα σε κάνει σοφότερο, όχι μόνο θα είναι πιο πιστός φίλος από ένα νοθευμένο ουίσκι, αλλά θα σε βοηθήσει ακριβώς να οραματίζεσαι και να φτιάχνεις τα σουτζουκάκια της Βέφας όχι όπως θέλει η Βέφα μόνο, αλλά πιο ωραία γιατί θα είναι προϊόν και της δικής σου δημιουργικής φαντασίας.

6.Φρόντιζε τους ηλικιωμένους σου γονείς και συγγενείς μέχρι και τρίτου βαθμού, προαιρετικά και τα πεθερικά, γιατί πέρα από τη Βιβλική Εντολή είναι και μια σημαντική πηγή εσόδων στην Ελλάδα του 2016. Ιδιαίτερη προσοχή να δίνεις τις ημέρες εκλογών και δημοψηφισμάτων να μένουν κλειδωμένοι εντός αλλά μη βασίζεσαι γιατί οι εξελιγμένοι ηλικιωμένοι έχουν το messenger του κλειδαρά. Μια ενδελεχής ναρκοθέτηση με claymore της περιοχής γύρω από την πόρτα και δύο Βελγικοί ποιμενικοί θα πείσουν και τον πιο ζωηρό παππού και κλειδαρά να μείνουν μακριά ο ένας απ τον άλλο – front toward enemy –

7.Σταμάτα να κάνεις καμάκι μέσω fb. Έχει κλείσει σπίτια, ξύπνησαν και οι πεθερές και κάνουν ψεύτικα προφίλ με τον κώλο της Rihanna για να σε δελεάσουν. Καλύτερα να ρισκάρεις φιλία με τον Αρτέμη Μάτσα παρά να στέλνεις καρδούλες από γαλλικά bulldogs σε προφίλ που η σχέση τους είναι «περίπλοκη» όπως δηλώνουν..

8.Σταμάτα να κάνεις τον πατριώτη μέσω fb. Δεν είναι να πέσεις σε ποστάρισμα αριστερούλη που θα εκφράζει τον πόνο του για το λαθρομετανάστη και την προδομένη επανάσταση. Δεν είναι να πέσεις σε τρολιά ΣΚΑΕΙ ΤΩΡΑ, ΣΟΚ, ΒΟΜΒΑ, ΧΑΛΑΣΜΟΣ, που να γράφει για τον Πούτιν, του Τούρκους, τους τζιχαντιστές..Ποιός είδε τον Έλληνα μαχητή του fb και δεν τον φοβήθηκε..Ρωμαλέοι digital κοιλιακοί από τους «300», ξεγυμνωμένα χατζάρια με φόντο την Αγιασοφιά με σταυρουδάκια και βροντερά κι αποφασιστικά ποσταρίσματα βουτηγμένα στο αίμα των αλλοθρήσκων, πάντα στο δεύτερο πληθυντικό της προστακτικής με ύφος εισαγγελέα υπηρεσίας.. «Κάντε αυτό, σφάξτε τους, τεμαχίστε τους, σουβλίστε τους, αλείψτε τους με μέλι, περιχύστε τους με βούτυρο..» σε θαυμαστά greeglish ή χυδαία ανορθόγραφα Ελληνικά..Αν έχεις ίχνος σοβαρότητας, σοβαροφάνειας και λογικής, μπορείς εύκολα να καταλάβεις πως όλοι αυτοί οι ψηφιακοί λεονταρισμοί είναι όχι μόνο ανούσιοι αλλά κι εξευτελιστικοί για το άτομό σου γιατί αγαπάς τόσο πολύ την πατρίδα σου που ούτε τη γλώσσα σου δεν έχεις καταφέρει να μάθεις.

9.Χρησιμοποίησε την τεχνολογία του Διαδικτύου για να μορφωθείς και για να κάνεις αληθινούς φίλους που να τους γνωρίσεις από κοντά. Εφόσον το σύστημα χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να μας φακελώσει και να μας ελέγξει ας περάσουμε στην αντεπίθεση με τα ίδια όπλα. Συμμετέχεις σε ομάδες προβληματισμού με άτομα που συμφωνούν μαζί σου? Ωραία, πείτε τα από κοντά.

10.Δεν είναι ανάγκη όλοι να ξέρουν πού είσαι κάθε ώρα και στιγμή, δεν είσαι και ο Brad Pitt ούτε η Angelina για να μη χάνεις την επαφή με τους παπαράτσι και τους θαυμαστές και ή τις θαυμάστριες..Αλλά και να ήσουν, πάλι την ανωνυμία του Γιακουμή θα αποζητούσες..Άσε που όταν τσεκάρεις σε τοποθεσίες εκτός σπιτιού σημαίνει πως στο σπίτι δεν είναι κανείς και για κάποιους αυτό σημαίνει γιορτούλα..

11.Θα στο γράψω πάλι μήπως και (με) νιώσεις. Αν θες ν αλλάξει κάτι σ αυτό τον τόπο, μη περιμένεις ηγέτες και σωτήρες. Εσύ είσαι ο ηγέτης και ο σωτήρας. Εσύ και οι αληθινοί σου φίλοι. Γνώρισέ τους από κοντά. Μιλήστε ουσιαστικά γι αυτά που μας προβληματίζουν. Βρείτε λύσεις από κοινού. Άκουσε, κατάλαβε τον συνάνθρωπό σου. Είναι κι αυτός όπως εσύ φοβισμένος, αγανακτισμένος και φτωχοποιημένος κάπου εκεί έξω. Μαζί να τα βρούμε. Μαζί να τα αντιμετωπίσουμε όλα. Όχι ο καθένας μόνος. Δε γεννηθήκαμε για να είμαστε μόνοι. Δεν τα ξέρουμε όλα..Πού ξέρεις..Αύριο μεθαύριο όλες αυτές οι παρέες, οι σταγόνες, τα ρυάκια και τα ποταμάκια θα γίνουν ένας ορμητικός αληθινός χείμαρρος. Την κρίσιμη στιγμή ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ. Τότε μπορείς να ελπίζεις..Σε φιλώ.

πηγή: triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου