Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Σύντροφοι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για λάθος επιλογές!

του Γιάννη Αθανασιάδη
Χθες  ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.





Από τα συμπεράσματα των εργασιών δεν μπορώ να μη σχολιάσω δύο, «τροχιοδεικτικές»  για τον δρόμο που σκοπεύει να ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσεις.

      1.Απορρίφθηκε στην Κ.Ε, του ΣΥΡΙΖΑ με  ψήφους 76 / 61 η τροπολογία της αριστερής πλατφόρμας που αφορούσε τον δημόσιο έλεγχο των τραπεζών, την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και την επανάκτηση επιχειρήσεων στρατηγικού χαρακτήρα και την προοδευτική φορολόγηση εις όφελος των φτωχότερων στρωμάτων. 

      2.Η πολιτική γραμματεία του κόμματος, στην εισήγησή της, απευθύνει ευρύ κάλεσμα, αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής: «…απευθύνουμε συγκεκριμένο κάλεσμα να παραμερίσουμε τις υπαρκτές διαφορές μας, σε όλες και σε κάθε μια ξεχωριστά, στις πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς, της οικολογίας, στους αριστερούς σοσιαλιστές, στις λαϊκές δυνάμεις που αποδεσμεύονται από τα κόμματα της συγκυβέρνησης. Σε όλους όσους συνειδητοποιούν ότι πρώτιστο καθήκον τώρα είναι να αποτρέψουμε την καταστροφή…».

Με δύο λόγια σύντροφοι αποφασίσατε ότι:
1. Δεν ενδιαφέρεστε για δημόσιο έλεγχο των τραπεζών!
2. Δεν θέλετε την κατάργηση του εθνικά αδιανόητου ξεπουλήματος της χώρας μέσω ΤΑΙΠΕΔ.
3. Δεν θέλετε την επανάκτηση επιχειρήσεων στρατηγικού χαρακτήρα ( ΔΕΗ - ΟΤΕ- Ύδρευσης ) που αποτελούν τον πυλώνα της Εθνικής ασφάλειας και προστασίας των πολιτών από την εμπορευματοποίηση βασικών κοινωνικών αγαθών όπως η ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες, το νερό και οι υποδομές του (τα οποία βρίσκονται στο τελικό στάδιο ξεπουλήματος),κλπ.
4. Δεν θέλετε να ελαφρύνετε την φορολογία κλιμακωτά για τους φτωχότερους . Προφανώς σας καλύπτει η οριζόντια φορολόγηση. Τι Γιάννης τι Βαρδινογιάννης!
5. Καλείτε σε συστράτευση, όλες τις δυνάμεις που αποδεσμεύονται από τα κόμματα της συγκυβέρνησης! Δηλαδή μπορούσε να ειπωθεί και αλλιώς «Καλούμε όσους έφαγαν από την συγκυβέρνηση και βλέπουν ότι καταρρέει να έρθουν να φάνε στην νέα συγκυβέρνηση που ετοιμάζουμε»! Αδιάφορο αν ψήφησαν τα προδοτικά μνημόνια. Αδιάφορο αν έστειλαν εκατομμύρια Ελλήνων στην εξαθλίωση και την ανυποληψία. Αδιάφορο αν οδήγησαν ένα λαό σε συνθήκες γενοκτονίας.

Δυστυχώς σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα και αυτό το μέλλον προοιωνίζεται για το λαό και την πατρίδα μας. Δεν θέλω να σας πικράνω αλλά δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια  για  λάθος επιλογές. 
Αν δεν γίνει κάποιο θαύμα ώστε  να πετάξετε από τις ηγετικές θέσεις τα λαμόγια και τους ανεγκέφαλους, η  καταστροφή αυτής της πατρίδας και του λαού της, θα είναι πλέον ολοκληρωτική.

Σας αφορά, εκτός κι αν δεν ανήκετε σ ‘αυτό το λαό κι αυτήν την πατρίδα.


frixos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου