Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Εσμός αδίστακτων, ξεφωνίζει... ’’Νενικήκαμεν’’ !

του Κώστα Γιαννιώτη



 
Ξεκίνησαν το γιουρούσι προς τις Βρυξέλλες με το γιαταγάνι στο χέρι και γύρισαν δαρμένοι και δεμένοι χειροπόδαρα !

Το χαμόγελο της απάτης όμως δεν έλειψε από τα χείλη τους!
Γύρισαν πίσω, ξεφωνίζοντας ...... «Νενικήκαμεν» !

Εκεί, στα ‘’υπόγεια’’ των Βρυξελλών, δεσμεύτηκαν για...
Μείωση συντάξεων (με κατάργηση της προσωπικής διαφοράς)....
Μείωση του αφορολόγητου κάτω από τα όρια της εξαθλίωσης (όχι της φτώχειας)...
Αύξηση του ορίου των απολύσεων!
Κι όμως... ‘’νίκησαν’’... !!

Γιατί όπως είπε και το πρωτοπαλίκαρο του Τσίπρα, ο Ν. Παππάς, σε συνέντευξή του του.... «Εάν έχουμε τη λήψη κάποιου μέτρου που θα επιβαρύνει, θα έχουμε αμέσως τη λήψη κάποιου άλλου, αντίστοιχου, μέτρου που θα αντισταθμίζει την επιβάρυνση και θα ελαφρύνει»!

Με άλλα λόγια... εάν πάρουν κάποιο μέτρο που θα επιβαρύνει τους ήδη εξαθλιωμένους Έλληνες κατά ένα ΕΥΡΩ, θα πάρουν κάποιο άλλο μέτρο που θα ωφελεί  την τσέπη του πολίτη κατά ένα ΕΥΡΩ!!

Στην εύλογη ερώτηση του δημοσιογράφου.... «δηλαδή εάν είναι να νομοθετείτε μέτρα και αμέσως μετά να νομοθετείτε άλλα μέτρα που – δημοσιονομικά - θα αναιρούν τα πρώτα, ποιο το νόημα της συμφωνίας;;».... ήρθε η ‘’αποστομωτική’’ απάντηση του Ν. Παππά.... «Μα για να ικανοποιήσουμε τους δανειστές, να προχωρήσει η αξιολόγηση και να κερδίσουμε την ποσοτική χαλάρωση»!!

Το ‘’παλικάρι’’ ή το παίζει τρελός ή απευθύνεται σε υποτιθέμενους μαλάκες!

Γιατί δεν πιστεύω ότι θεωρεί τους ‘’δανειστές’’ ηλίθιους ή φιλανθρώπους, που μπορεί η μαγκιά του κάθε Τσίπρα, Παππά ή Τσακαλώτου να τους τουμπάρει και να τους τη φέρει, ώστε να τους δίνουν με το ένα χέρι ένα ΕΥΡΩ και να τους το ξαναπαίρνουν με το άλλο!

Μάλλον εμάς θεωρούν ηλίθιους και ικανούς για αέναο δούλεμα, γιατί το ‘’παλικάρι’’ προχώρησε και σε παραδείγματα για να στηρίξει τη θέση του, λέγοντας πως..... «αν για παράδειγμα αναγκαστούμε (sic) να κόψουμε συντάξεις (!!) θα πάρουμε αντίμετρα, μειώνοντας τον ΕΝΦΙΑ (που θα καταργούσε), μειώνοντας το ΦΠΑ (που ανέβασε στα ύψη) στο χώρο της εστίασης....» !

Να το πούμε αλλιώς;
Θα μειώσει το όριο του αφορολόγητου, με άμεσο αποτέλεσμα την αύξηση της φορολογίας για την πληθώρα των χαμιλόμισθων και των συνταξιούχων !

Θα τους εξαθλιώσει ακόμα περισσότερο, αλλά θα τους μειώσει τον ΕΝΦΙΑ!!

Αν όμως λάβουμε υπόψη μας ότι ένα μεγάλο μέρος αυτών των ανθρώπων δεν έχουν ιδιόκτητο σπίτι και μένουν στο ενοίκιο, από πού θα ωφεληθούν;

Θα ρημάξει τη ζωή ακόμα κι αυτών που μετρούν την κάθε μπουκιά, αλλά θα τους μειώσει τον ΦΠΑ από το λαγαριασμό του εστιατορίου και της ταβέρνας που..... συχνάζουν κάθε λίγο!!

Αυτό θα πει πολιτική ξεφτίλα, πολιτική απάτη και πολιτικός αμοραλισμός!

Διευκολύνοντας την προεκλογική καμπάνια του Σόιμπλε, καμαρώνουν ότι τον έπεισαν να δεχθεί κάποια συζήτηση για το.... ‘’θείο’’ χρέος ΤΟΥΣ, μετά από κάποια τέρμινα, αφού πρώτα θα έχουν οι ίδιοι φροντίσει για την καρατόμηση του εναπομείναντος πληθυσμού της Ελλάδας!

Διαλαλούν ότι τα βάρη θα πέσουν στις πλάτες των... ‘’εχόντων’’, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτά τα μέτρα θα είναι η ταφόπλακα για την πλειάδα των εξαθλιωμένων!
Ενώ γνωρίζουν πως οι δανειστές απαιτούν και προτείνουν σαν ‘’αναπτυξιακό’’ μέτρο τη μείωση της φορολόγησης των..... μεγάλων επιχειρήσεων!!

Καμαρώνουν γιατί η Τρόικα θα ξαναγυρίσει στον τόπο των.... εγκλημάτων της κατά της ανθρωπότητας, για να αξιολογήσει την ικανότητα των ‘’κυβερνώντων’’ στο πολιτικό έγκλημα!

Κι όμως ακόμα ξεφωνίζουν.... «ούτε ένα ΕΥΡΩ νέα μέτρα» και θα συνεχίσουν να  ξεφωνίζουν, για πολύ καιρό και με κάθε τρόπο!

Από κοντά και η αντιπολίτευση, του..... ‘’ευρωπαϊκού τόξου’’!
Ενώ νιώθει ανακουφισμένη, που άλλος θα φορτωθεί το έγκλημα που θα ήταν αναγκασμένη να κάνει η ίδια, ξεφωνίζει κι αυτή, κλαψουρίζοντας, τάχα, για τα ασήκωτα κι άδικα μέτρα κατά της κοινωνίας, που στην ουσία δεν είναι τίποτε άλλο από τα μέτρα που ΚΑΙ η ίδια – σύσσωμη – ψήφισε, με το τρίτο μνημόνιο!

Οι άνθρωποι είναι όχι μόνο προκλητικοί, όχι μόνο αδίστακτοι, όχι μόνο πολιτικοί απατεώνες και τσαρλατάνοι.....
Είναι επικίνδυνοι!
Προγραμματίζουν μαζική γενοκτονία του ελληνικού λαού!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου