Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Εξισώνουμε τον θύτη με το θύμα;

του Περικλή Δανόπουλου
 

 
Ο πόλεμος στην Συρία,είχε από την αρχή πολυπλοκότητα,και αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα διαφόρων πλευρών.
Δεν υπάρχουν πια κράτη ΄φάροι δημοκρατίας, δικαιοσύνης και αλληλεγγύης. Ποτέ δεν υπήρξαν,με ελάχιστες εξαιρέσεις που επιβεβαίωσαν τον κανόνα.Ούτε αγαθοεργοί ηγέτες υπάρχουν και με αυτό το σκεπτικό ούτε ο Άσαντ,ούτε ο Πούτιν, ούτε ο Νασράλα κλπ.,είναι άγγελοι επί της γης.
Θα συμφωνήσουμε θεωρώ όλοι,ότι το μεγάλο θύμα του Συριακού πολέμου,είναι ο Συριακός λαός.

΅Εδώ όμως έχουμε ένα παράδοξο,σύμφωνα με όσα διαβάζω τελευταία,να εξισώνουμε τον θύτη με το θύμα,η μάλλον το να κρατάμε τις ίσες αποστάσεις, λες και ζούμε σε ένα επίγειο παράδεισο,όπου οι ''κακοί'', εκδιώχνονται προς κόλαση μεριά. Ίσως δεν καταλάβαμε ότι στην ιστορία υπήρξε μια τεράστια επιχείρηση,που στο όνομα της εξαγωγής Δυτικής ''δημοκρατίας'', προσπάθησε να ''ρευστοποιήσει'', μια ακόμη χώρα της Μέσης Ανατολής. Και στην επιχείρηση αυτή, δεν δίστασε να συνδημιουργήσει το τέρας του DAESH, που ονόμασε ''Συριακή αντιπολίτευση''(σε συνέχεια της Αλ Νούσρα), μια οργάνωση στυγνών, σαδιστών δολοφόνων. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Συριακός στρατός Ρωσία,Ιράν, Χεζμπολά κυρίως, εκδιώχνουν τα υπολοίματα των τζιχαντιστών, ανακαταλαμβάνοντας τις πόλεις που έλεγχε το DAESH.

Όσοι δεν κατανοούν ότι στην περιοχή είχαμε μια τεράστια ήττα,της πιο αδίστακτης ιμπεριαλιστικής δύναμης που γνώρισε ο πλανήτης, ίσως να πιστεύουν ότι ο ΄΄δικτάτορας''
 Άσαντ,είναι μια μειοψηφία σε ένα ευρύτερα Δημοκρατικό κόσμο.
Και όσο και αν η Ρωσία,δεν είναι μια υπερδύναμη που σκοπό έχει να φροντίζει τα συμφέροντα των κατατρεγμένων του κόσμου,είναι μάλλον αμετροέπεια να συγκρίνουν ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, με οποιαδήποτε άλλη κρατική η υπερεθνική οντότητα.
Η ιστορία του ''χασάπη'' Μιλόσεβιτς, τότε που η Νατοϊκή λαίλαπα,σάρωνε αμάχους σε όλη την Γιουγκοσλαβία και κάποιοι στην χώρα,απέδιδαν τα δεινά του Σερβικού λαού, στο ότι δεν είχε... ανατρέψει τον δικτάτορα, δεν έβαλε μυαλό σε αρκετούς. Γιατί και τότε και τώρα ,όταν μιλάς πρώτιστα για τον δικτάτορα στην χώρα του, απλά νομιμοποιείς την επέμβαση του αυτοαναγορευθέντος διεθνούς σερίφη(ΗΠΑ-ΝΑΤΟ).
Και αυτό μπορεί να έχει στο μέλλον,ολέθριες συνέπειες και για την δική μας χώρα.
Αν δεν μας αρέσει ο πολυπολικός κόσμος, μάλλον θα οδηγηθούμε σε μαζικό χαρακίρι, αν υπάρξει μονοπολικός κόσμος κατά τα Οργουελικά πρότυπα του ''Μεγάλου Αδελφού''.

Όσο για την ''διεθνιστική''(χωρίς σχόλια)αριστερά,που μιλάει για ανακατάληψη του Χαλεπίου από τις ''λαϊκές''(??)δυνάμεις, δυστυχώς τα φρενοκομεία της χώρας έχουν γεμίσει.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου