Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Πώς ο Rockefeller ίδρυσε τη σύγχρονη ιατρική και σκότωσε τις φυσικές θεραπείες



Του Chris Kanthan *
 Οι άνθρωποι αυτές τις μέρες σε βλέπουν σαν ένα περίεργο αν μιλάς για τις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών ή για ολιστικές πρακτικές. Όπως και οτιδήποτε άλλο, υπάρχει πολλή πολιτική και χρήμα πίσω από το σύγχρονο ιατρικό μας σύστημα.

Όλα ξεκινούν με τον John D. Rockefeller (1839 - 1937) που ήταν ο μεγαλοπρεπής, βαρόνος ληστής, ο πρώτος δισεκατομμυριούχος της Αμερικής και «φύση» μονοπωλητής!
Μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα, ελέγχει το 90% όλων των διυλιστηρίων πετρελαίου στις ΗΠΑ μέσω της εταιρείας πετρελαίου, Standard Oil, η οποία αργότερα διαλύθηκε για να γίνει Chevron, Exxon, Mobil κ.λπ.

Ταυτόχρονα, περίπου το 1900, οι επιστήμονες ανακάλυψαν τα «πετροχημικά» και την ικανότητα να δημιουργούν κάθε είδους χημικά από το πετρέλαιο. Για παράδειγμα, το πρώτο πλαστικό - που ονομάζεται Bakelite - κατασκευάστηκε από πετρέλαιο το 1907. Οι επιστήμονες ανακαλύπτουν επίσης διάφορες βιταμίνες και αντιλαμβάνονται ότι πολλά φαρμακευτικά προϊόντα θα μπορούσαν να παρασκευαστούν από πετρέλαιο.
Αυτή ήταν μια θαυμάσια ευκαιρία για τη Rockefeller που είδε την δυνατότητα να μονοπωλεί την βιομηχανία πετρελαίου, χημικών και ιατρικών προϊόντων ταυτόχρονα!
Το καλύτερο πράγμα για τα πετροχημικά ήταν ότι όλα θα μπορούσαν να κατοχυρωθούν με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και να πωληθούν για υψηλά κέρδη.
Υπήρχε όμως ένα πρόβλημα με το σχέδιο της Rockefeller για την ιατρική βιομηχανία: τα φυσικά / φυτικά φάρμακα ήταν πολύ δημοφιλή στην Αμερική εκείνη την εποχή. Σχεδόν οι μισοί γιατροί και ιατρικά κολέγια στις ΗΠΑ ασκούσαν ολιστική ιατρική, χρησιμοποιώντας γνώσεις από την Ευρώπη και τους ιθαγενείς Αμερικανούς.
Ο Ροκφέλερ, ο «μονοπωλητής», έπρεπε να βρει έναν τρόπο για να απαλλαγεί από τον μεγαλύτερο ανταγωνισμό του. Έτσι χρησιμοποίησε την κλασική στρατηγική «δραση-αντίδραση-λύση». Δηλαδή, δημιουργήστε ένα πρόβλημα και τρομάξτε τους ανθρώπους και στη συνέχεια, προσφέρετε μια (προ-προγραμματισμένη) λύση. 
(Παρόμοια με την τρομοκρατία, ακολουθούμενη από το «Patriot Act»).

Πήγε στον φίλο του Andrew Carnegie (έναν άλλο πλουτοκράτη που έκανε τα χρήματά του από το μονοπώλιο της χαλυβουργίας), ο οποίος επινόησε ένα σχέδιο. 
Από το διάσημο Ίδρυμα Carnegie, έστειλαν έναν άντρα με το όνομα Abraham Flexner για να ταξιδέψουν σε όλη τη χώρα και να αναφέρουν την κατάσταση των ιατρικών κολεγίων και των νοσοκομείων σε όλη τη χώρα.
Αυτό οδήγησε στην έκθεση Flexner , η οποία γέννησε τη σύγχρονη ιατρική, όπως τη γνωρίζουμε.
Περιττό να πούμε, η έκθεση μίλησε για την ανάγκη ανανέωσης και συγκέντρωσης των ιατρικών μας ιδρυμάτων. Με βάση αυτήν την έκθεση, περισσότερα από τα μισά από όλα τα ιατρικά κολέγια έκλεισαν σύντομα.
Η ομοιοπαθητική και τα φυσικά φάρμακα λοιδορήθηκαν  και δαιμονοποιήθηκαν. Και πολλοί γιατροί φυλακίστηκαν.
Για να βοηθήσει στη μετάβαση και να αλλάξει γνώμη άλλων γιατρών και επιστημόνων, ο Rockefeller έδωσε πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια σε κολέγια και νοσοκομεία και ίδρυσε μια φιλανθρωπική ομάδα που ονομάζεται «Συμβούλιο Γενικής Εκπαίδευσης» (GEB). Αυτή είναι η κλασική προσέγγιση καρότου και μαστίγιου.
Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, όλα τα ιατρικά κολέγια ήταν εξορθολογισμένα και ομογενοποιημένα. Όλοι οι μαθητές έμαθαν το ίδιο πράγμα, και η ιατρική αφορούσε τη χρήση πατενταρισμένων φαρμάκων.
Οι επιστήμονες έλαβαν τεράστιες επιχορηγήσεις για να μελετήσουν πώς τα φυτά θεραπεύουν ασθένειες, αλλά ο στόχος τους ήταν να εντοπίσουν πρώτα ποιες χημικές ουσίες στο φυτό ήταν αποτελεσματικές και στη συνέχεια να αναδημιουργήσουν μια παρόμοια χημική ουσία - αλλά όχι πανομοιότυπη - στο εργαστήριο που θα μπορούσε να κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.
Ένα χάπι για έναν άρρωστο έγινε το «μάντρα» της σύγχρονης ιατρικής.
Και νομίζατε ότι οι αδελφοί Κοχ ήταν κακοί;
Έτσι, τώρα, 100 χρόνια αργότερα, βγαίνουμε γιατροί που δεν γνωρίζουμε τίποτα για τα οφέλη της διατροφής ή των βοτάνων ή ολιστικών πρακτικών. Έχουμε μια ολόκληρη κοινωνία που δουλεύει στις εταιρείες για την ευημερία της.
Η Αμερική ξοδεύει το 15% του ΑΕΠ της στην υγειονομική περίθαλψη, η οποία θα έπρεπε πραγματικά να ονομάζεται «περίθαλψη ασθενείας». Διότι εστιάζεται όχι στη θεραπεία, αλλά μόνο για τα συμπτώματα , δημιουργώντας έτσι επαναλαμβανόμενους πελάτες. Δεν υπάρχει θεραπεία για καρκίνο, διαβήτη, αυτισμό, άσθμα ή ακόμη και γρίπη.
Γιατί θα υπήρχαν πραγματικές θεραπείες; Αυτό είναι ένα σύστημα που ιδρύθηκε από ολιγάρχες και πλουτοκράτες, όχι από γιατρούς.
Όσον αφορά τον καρκίνο, ω ναι, η Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου δεν ιδρύθηκε από κανέναν άλλο παρά από τον Rockefeller το 1913.

Σε αυτόν τον μήνα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, είναι λυπηρό να βλέπουμε ανθρώπους να πείθονται με «πλύση εγκεφάλου» για χημειοθεραπεία, ακτινοβολία και χειρουργική επέμβαση. 
Αυτό είναι για μια άλλη ανάρτηση στο blog… αλλά εδώ είναι ένα απόσπασμα για τον John D. Rockefeller που συνοψίζει το «όραμά» του για την Αμερική…
* Ο Chris Kanthan είναι συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων και πολυάριθμων άρθρων για τη γεωπολιτική, τις παγκόσμιες υποθέσεις και τα οικονομικά. Ζει στο San Francisco Bay Area, έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από 35 χώρες και νοιάζεται βαθιά για την πολιτική, τις παγκόσμιες υποθέσεις, τη χρηματοδότηση και την διατροφή.
**Το άρθρο δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο του 2015.
***Επιμέλεια μετάφρασης Γ. Αθανασιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου